Procedure en voorwaarden

Deelnemen?

Bent u beheerder, een adoptieschool of zet u zich op andere wijze in voor het beheer en het levend houden van de verhalen achter het monument? Vertel welk verhaal er schuilt gaat achter uw monument, welke plaats het monument nu inneemt in de samenleving én hoe het beheer en behoud is georganiseerd. De vorm waarin u het verhaal vertelt is vrij (geschreven, gefilmd, …). 

Procedure en voorwaarden
Joods Monument Edu Waskowsky, Groningen - Foto Wutsje Wikimedia

Voorwaarden

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Er wordt gekeken naar een aantal punten zoals originaliteit, houdt u het monument op inspirerende wijze levend, is het verhaal waarheidsgetrouw, is het verhaal betekenisvol en origineel van vorm en inhoud. Daarnaast wordt gekeken naar de beleving van het monument in de omgeving; is er bijvoorbeeld een jaarlijkse herdenking of worden er activiteiten rond het monument georganiseerd en hoe is het beheer en behoud geregeld voor nu en in de toekomst.

U kunt tot 15 maart 2016 deelnemen via het aanmeldformulier. Kijk hier voor veel gestelde vragen. En heeft u nog andere vragen of opmerkingen? E-mail dan naar info@deverhalenvangroningen.nl.

De winnaar wordt eind april bekend gemaakt.