Nieuwsbericht

Welkom op de nieuwe Verhalen van Groningen!

Welkom op de nieuwe website van De Verhalen van Groningen. Hier vindt u een letterlijke en figuurlijke schatkist vol verhalen. Ze zijn geschreven voor en door Groningers en gaan over de meest uiteenlopende historische onderwerpen.  

Een flink deel van de verhalen die u hier aantreft, kon u ook al vinden op HetVerhaalvanGroningen.nl. We zijn druk bezig met het omzetten van de ruim 1150 verhalen die op die website staan, zodat ze straks allemaal een plaatsje krijgen op deze site. Hier zullen ze gemakkelijker terug te vinden zijn en zullen ze ingebed worden in de grotere lijnen van de geschiedenis. Ook de vele fantastische beelden en foto's van de Groninger Archieven en de vele andere historische verenigingen komen op deze site beter tot hun recht.

Het omzetten van al die verhalen gaat nog wel wat tijd kosten, dus voorlopig blijft HetVerhaalvanGroningen.nl nog gewoon te bezoeken. Maar blijf deze nieuwe website vooral regelmatig bezoeken! Er komen namelijk steeds nieuwe verhalen bij en we willen u middels thema's en projecten kennis laten maken met verhalen en geschiedenissen die u misschien nog niet kende. En als u ontdekt dat er nog iets ontbreekt op DeVerhalenvanGroningen.nl, aarzel dan niet en meld het ons. Of schrijf zelf mee!

Wij, De Verhalen van Groningen en al onze partners, nodigen u uit om te dwalen door de talloze grote en kleine geschiedenissen die onze mooie provincie rijk is. We wensen u veel leesplezier!

Lancering 11 december

Op 11 december werd deze site feestelijk gepresenteerd in aanwezigheid van vele geïnteresseerden. Historicus Herman Pleij hield een vermakelijke feestrede, waarna de site gelanceerd werd. Onze verslaggever was erbij; hieronder kunt u het filmpje bekijken.

De Verhalen van Groningen: Lancering nieuwe website