Nieuwsbericht

Website over levend erfgoed Groningen van start

Op 28 augustus gaat de website www.levenderfgoedgroningen.nl van start, een initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur en De Verhalen van Groningen. De website verzamelt typisch Groningse gebruiken en tradities. Groningens Ontzet is als eerste traditie opgenomen op de website levenderfgoedgroningen.nl.

Groningens Ontzet is vrijdag 28 augustus als eerste Groninger traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland bijgeschreven. Harrie van Ham,  voorzitter van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, en burgemeester Peter den Oudsten ondertekenden vandaag het certificaat, waarmee  plaatsing van deze eeuwenoude Groninger traditie op de Nationale Inventaris een feit is.

De viering van het Groningens Ontzet is een belangrijke Groningse tradities. Daarom gaf Max van den Berg, commissaris van de Koning in Groningen aansluitend aan de ondertekening het officiële startschot voor de website www.levenderfgoedgroningen.nl

Van poffert tot bierdouche

De website levenderfgoedgroningen.nl verzamelt alles wat typisch Gronings is: eten, drinken, feesten, (bij)geloof, taal en liedjes. Vanwege haar belang voor Groningen, is Groningens Ontzet als eerste traditie opgenomen op de site. Maar er komen nog veel meer typische Groningse tradities en gebruiken aan de orde: van poffert tot de bierdouche van Noorderslag. De website is een initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur en De Verhalen van Groningen en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen.