Nieuwsbericht

Slag bij Noordhorn 'verstript'

Van de belangrijke, maar vergeten veldslag bij Noordhorn in de Tachtigjarige Oorlog (1581) wordt een stripverhaal gemaakt. Illustrator Meinte Strikwerda (1964) is verantwoordelijk voor de tekst, tekeningen, inkleuring en vormgeving. Verschanst in de tijd verschijnt op 20 november, maar Strikwerda geeft op De Verhalen van Groningen vast een inkijkje in dit bijzondere stripverhaal.

Strikwerda: "In het kort: Het verhaal begint in de stad Groningen en de lezer maakt even kennis met de hoofdrolspeelster. Zij heet Marieke en gaat op weg naar Noordhorn om daar de heropvoering van de slag bij Noordhorn te beleven."

"Tijdens de opvoering van de slag raakt ze haar moeder kwijt en verdwaalt in de kruitdampen. Eigenlijk is dat een heel klassieke manier om haar naar het verleden te brengen: als de rook is opgetrokken, is Marieke ergens anders. Al snel merkt ze dat ze in het verleden is, en ze denkt dat ze de uitkomst van de slag kan veranderen: de soldaten van Willem Lodewijk moeten dit keer winnen!"

"In het verhaal dat volgt, lees je veel over de slag en de belangrijkste hoofdrolspelers. Zowel Willem Lodewijk, als Verdugo, als de Schotse aanvoerder Norrits komen voorbij. Wat gaat Marieke doen om Willem Lodewijk aan de overwinning te helpen en hoe komt ze terug naar het heden? Dat staat allemaal in Verschanst in de tijd."

Bestellen

Verschanst in de tijd verschijnt op 20 november 2015 als hardcover boek bij Uitgeverij Personalia en kost €14,95. Het is te bestellen via de webshop van Personalia.