Nieuwsbericht

Ooggetuigen gezocht voor documentaire over de oorlog

Het is 72 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In het kader hiervan gaat Samen in Beeld TV (SiB TV) een documentaire produceren over de oorlogsjaren in Holwierde en Nansum.

’We zijn op zoek naar mensen die woonachtig waren in de dorpen Holwierde en het gehucht Nansum. Toen de provincie Groningen al bevrijdingsfeesten aan het vieren waren, lag dit gebied nog midden in de vuurlinie van het Duitse leger. Na het opblazen van de brug over de Grote Heekt in Holwierde ontstond een bevrijd en een bezet deel,' aldus documentairemaker Michel van Dijk. ‘Ouderen hebben de oorlog bewust meegemaakt en kunnen vaak indrukwekkende verhalen vertellen. Daarom komen graag we graag in contact met deze mensen’.

De opnames zullen plaatsvinden in de zomermaanden. Deze documentaire wordt in het najaar uitgezonden op SiB TV en OOG TV. Verder is de uitzending daarna ook online terug te bekijken. Mocht u ooggetuigen kennen die tijdens de oorlog woonachtig waren in Holwierde of omstreken? Dan kunt u contact opnemen met Michel van Dijk: michel@omroepers.nl of 06-33841694.

Samen in beeld

SiB TV is een tv-zender binnen de zorginstellingen Hunsingoheerd (Uithuizen) en De Mieden (Uithuizermeeden). Het is een uniek concept in Nederland. Dit mediaproject heeft als doel om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Voor meer informatie kunt u terecht via de website: sameninbeeld.tv.