Nieuwsbericht

Nieuwe wandelroute langs de Hunze

Landschapsbeheer Groningen en Het Groninger Landschap hebben samen met De Verhalen van Groningen de wandelroute In het spoor van de Hunze gelanceerd. Deze route is gebaseerd op de route van Tocht om de Noord 2016 en loopt verticaal door het landschap van Groningen van het Zuidlaardermeer tot aan Zoutkamp.

Voor wandelaars die niet hebben kunnen deelnemen aan Tocht om de Noord is er nu een mooi alternatief. Een papieren en digitale versie gebaseerd op de uitverkochte editie van Tocht om de Noord 2016. De wandelaar kan met de route het verhaal van de rivier de Hunze beleven.

In het spoor van de Hunze
De wandelroute is verdeeld in twee delen van beide ongeveer 40 kilometer.  Deel 1 loopt van het Zuidlaardermeer tot aan Zernike en deel 2 loopt van Zernike tot aan Zoutkamp. De wandeling volgt grotendeels de oude loop van rivier de Hunze, die al meer dan 100.000 jaar deel uitmaakt van het Groninger landschap.

De route is vanaf woensdag 28 september verkrijgbaar als folder bij de vvv's en tourist info punten in de provincie en digitaal beschikbaar via de Groningen Routes App.

Download hier de gratis app.

<p>Tocht om de Noord Foto: Duncan Wijting</p>

Tocht om de Noord Foto: Duncan Wijting