Nieuwsbericht

Kerstvloed1717.nl

Omdat het dit jaar 300 jaar geleden is dat Groningen werd getroffen door een 'Schrikkelike en seer Schaadelike Waaters-Vloed', herdenken verschillende organisaties deze Kerstvloed met diverse bijzondere activiteiten.

Op 1 juli gaat Expeditie Kerstvloed 1717 van start met een grote Kunstroute. Zestien internationale kunstenaars geven in een tijdelijk werk hun visie op de kracht van het water. Bekijk hieronder een introductiefilmpje:

Kunstroute Kerstvloed 1717

Onder regie van De Verhalen van Groningen en onder de noemer Expeditie Kerstvloed 1717 werken verschillende partijen aan een gezamenlijk activiteitenprogramma om stil te staan bij de Kerstvloed van 300 jaar geleden. Die partijen zijn: Het Groninger landschap, de gemeenten de Marne en Eemsmond, Domies Toen, Erfgoedpartners, Waterschap Noorderzijlvest, De Verhalen van Groningen en Marketing Groningen.

Naast een gezamenlijke activiteit gebruiken alle partners de thematiek van de Kerstvloed in hun eigen activiteiten. Op de overkoepelende website zijn niet alleen verhalen rondom de Kerstvloed te vinden, maar ook alle activiteiten die rondom de Kerstvloed plaatsvinden.

Neem snel een kijkje op kerstvloed1717.nl.

<p>Het groen gearceerde gebied geeft aan welke delen van Groningen overstroomden tijdens de Kerstvloed. - www.beeldbankgroningen.nl (2376-038)</p>

Het groen gearceerde gebied geeft aan welke delen van Groningen overstroomden tijdens de Kerstvloed. - www.beeldbankgroningen.nl (2376-038)