Nieuwsbericht

Historie ziekenhuizen Delfzicht en Lucas in beeld

In de zomer van 2018 eindigt de geschiedenis van het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl en het st. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. Beide ziekenhuizen fuseren tot het Ommelander Ziekenhuis dat een nieuw gebouw krijgt in Scheemda. Voor het bewaren van de geschiedenis van de beide ziekenhuizen is een website in het leven geroepen waarop oud-patiënten, werknemers en andere geïnteresseerden foto's kunnen plaatsen.

De oorsprong van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is de fusie in 2008 tussen het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl en het st. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. Beide ziekenhuisgebouwen zijn nu nog in gebruikt voor de patiëntenzorg, maar rond de zomer van 2018 is het nieuwe gebouw in Scheemda klaar. Dan eindigt dus de ‘geschiedenis’ van de ziekenhuisgebouwen, die in Winschoten begon in 1926 en in Delfzijl in 1969.   

De geschiedenis van beide gebouwen wordt bewaard op de website delfzichtlucasinbeeld.nl. De website is bedoeld voor foto's over de geschiedenis van de gebouwen of over gebeurtenissen die in de loop der jaren in de ziekenhuisgebouwen plaatsvonden.

Heeft u zelf nog een foto waarvan u denkt 'Deze mag zeker niet op de site ontbreken', dan kunt u deze uploaden en voorzien van een fotobijschrift op de tijdbalk plaatsen. Heeft u bij een al geplaatste foto een bijzondere herinnering of opmerking, plaats deze dan als reactie onder de betreffende foto.  

Zo ontstaat een digitaal fotoboek van de geschiedenis van de beide ziekenhuisgebouwen, verteld door de bewoners.