Nieuwsbericht

Herman Sandman eerste in serie Noordelijke Auteursportretten

Stichting Beeldlijn maakt documentaires over het culturele en sociale leven in het Noord-Nederland. Met deze films wordt een beeld geschetst van de dynamiek van de Noord-Nederlandse samenleving. Het gaat daarbij steeds om wat personen beweegt en hoe er wordt gereageerd op belangrijke maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Daarnaast betreft het ook het noordelijke erfgoed. Stichting Beeldlijn brengt verspreid over 2017 verschillende afleveringen in een reeks Noordelijke Auteursportretten.

De serie van tien auteursportretten uit het Noorden begint met schrijver/ columnist Herman Sandman. Hij bundelde columns onder de titels De Eeuwige Veenkoloniaal, De Lange Leegte, De laatste bus naar Slochteren, schreef de roman FC Hopeloos en maakte biografieën rond de chemicus/muzikant Appie Alberts en de voetballer Milko Djurovski. Sandman raakte bekend met zijn boek Arcadia der Poëten: het literaire leven in Groningen 1945-2005. Zijn boeken worden uitgegeven door uitgeverij Passage.

De serie Noordelijke Auteursportretten bestaat uit gesprekken en interviews met onder meer schrijfster Aafke Steenhuis, de schrijver Auke Hulst, met auteur Bill Mensema en liedjesschrijver Meindert Talma. De serie wordt in zijn geheel uitgezonden door Parmando TV, een cultureel internettelevisiekanaal: www.parmando.com in de rubrieken LezenTV en Noorderdiepte. 

Trailer