Nieuwsbericht

Gezocht: verhalen voor bij de koffie en thee

Het Museum Stad Appingedam bereidt een nieuwe tentoonstelling voor, over koffie en thee. Daarbij gaat het niet om de productie of herkomst, maar vooral om de cultuur in Groningen rond het drinken van koffie en de thee.

Want weten we wat er vroeger meer werd gedronken in Groningen, koffie of thee? Hoe werd het gedronken, wie dronken het, waaruit dronken ze het…er is een hele entourage aan objecten die met de koffie- en theecultuur te maken hebben. Zo staat in de tuin van het museum één van de mooiste theekoepels in de regio. Een tastbare herinnering aan elitaire theeceremonies uit de 19e eeuw. En wie kent niet de Senseo van vroeger: de kraantjespot?

Voor de tentoonstelling is het museum op zoek naar kenmerkende voorwerpen uit de Groninger koffie- en theegeschiedenis, oude foto’s en schilderijen van koffie- of theedrinkende mensen én naar leuke verhalen rond koffie en thee. Het leukste verhaal wordt beloond met een geheel verzorgde ‘Tea for two’ in de theekoepel in de museumtuin. Beeldmateriaal, foto’s van voorwerpen en verhalen graag mailen naar info@museumstadappingedam.nl De tentoonstelling is te zien vanaf 16 juni.

<p>Dames van de Ambachtsschool te Appingedam, jaartal onbekend. - Foto: Collectie Museum Stad Appingedam</p>

Dames van de Ambachtsschool te Appingedam, jaartal onbekend. - Foto: Collectie Museum Stad Appingedam