Nieuwsbericht

Een jaar lang eierballen

Een jaar lang eierballen? De winnaars van deze bijzondere prijs kunnen ervaren hoe dat is. Gefeliciteerd A. Tiersma, Dieuwer de Lange, Anja Sinnige, Arend Sikkema en Petra Ansmink. De prijs werd uitgereikt bij Friet van Piet.

De Verhalen van Groningen beloonde deelnemers aan de cursus ‘Groninger geschiedenis voor Dummies’ met deze bijzondere prijs. Vrijdag namen de vijf winnaars hun prijs in ontvangst bij Friet van Piet.

Tijdens Noorderzon verzorgde De Verhalen van Groningen een spoedcursus Groninger Geschiedenis voor Dummies. Tijdens 6 bomvolle voorstellingen nam gastheer en journalist Frank von Hebel de deelnemers in recordtempo mee door de rijke historie en gaf antwoord op vragen die het fundament van de Groninger identiteit raken: Wie maakte de grootste eierbal ter wereld? Was Ome Loeks een dierenbeul? Wat is het verschil tussen een wierde en een terp?

Deelnemers konden hun gegevens achterlaten om mee te dingen naar de prijs; een jaar lang gratis eierballen eten. De prijswinnaars namen vrijdag  23 september hun prijs in ontvangst. Uiteraard onder het genot van een eierbal. Het antwoord op de grootste eierbal ter wereld? Drie Groninger studenten maakten samen met Friet van Piet een eierbal van een struisvogelei.

Levend erfgoed Groningen

De website levenderfgoedgroningen.nl verzamelt alles wat typisch Gronings is: eten, drinken, feesten, (bij)geloof, taal en liedjes. Maar er komen steeds meer typische Groningse tradities en gebruiken aan de orde: van poffert tot de bierdouche van Noorderslag. De website is een initiatief van het Huis van de Groninger Cultuur en De Verhalen van Groningen en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen.