Nieuwsbericht

De Verhalen van Groningen zoekt verzetshelden

Stichting De Verhalen van Groningen wil in het kader van het Jaar van Verzet 2018 aandacht besteden aan Groninger verzetshelden. In de aanloop naar en tijdens Bevrijdingsdag 2018 worden zo de soms vergeten verhalen rondom het Groninger verzet uit de Tweede Wereldoorlog voor het voetlicht gebracht.

De mannen en vrouwen die zich in de periode 1940-1945 op een bijzondere manier verzet hebben tegen de bezetter, krijgen een plaatsje in een digitale portrettengalerij, opdat ze niet vergeten worden.

Ook organiseert De Verhalen van Groningen een reizende expositie over Groninger verzetshelden en moderne verzetsstrijders, die op verschillende plaatsen in de provincie te zien zal zijn. De officiële aftrap van het Jaar van het Verzet vindt eind maart 2018 plaats met een openingsdebat van Studium Generale.

Om op juiste en passende wijze invulling te geven aan tentoonstelling, kan De Verhalen van Groningen alle hulp gebruiken. Welke drie mensen uit uw dorp of streek verdienen een plaatsje in de portrettengalerij van Groningse Verzetshelden? De Verhalen van Groningen komt graag in contact met nabestaanden, geïnteresseerden en leden van historische kringen en verenigingen.

Iedereen die een verzetsheld wil voordragen, kan (liefst vóór 23 februari) contact opnemen met De Verhalen van Groningen via els.zwerver@deverhalenvangroningen.nl of via 050-2110503. Ook beeldmateriaal is zeer welkom.