Nieuwsbericht

De Verhalen van Groningen trakteert op een mooie kalender

De Verhalen van Groningen biedt bezoekers van de Groningse bibliotheken een gratis familiekalender aan. Op elke pagina staan sprekende foto's uit vroeger tijden en interessante weetjes over Groningse tradities en gebruiken. De kalender wordt verspreid in samenwerking met Biblionet Groningen en is te vinden in elke bibliotheek in de provincie. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij!

De kalender is het eerste resultaat van een samenwerkingsverband dat De Verhalen van Groningen en Biblionet Groningen zijn aangegaan. Samen met Biblionet Groningen wil De Verhalen van Groningen meer mensen in aanraking brengen met de geschiedenis van Groningen. In 2017 zullen er nog verschillende andere gezamenlijke activiteiten en projecten volgen.

Met de gezinsplanner wil De Verhalen van Groningen de veelzijdige geschiedenis van onze provincie onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Het RHC Groninger Archieven leverde prachtige foto's van uiteenlopende locaties en onderwerpen. De kalender is verder voorzien van toegankelijke teksten die de gebruiker op een speelse manier iets vertelt over het verleden. Wat is neutenschaiten eigenlijk? Hoe wapende men zich vroeger tegen de kou? Wanneer krijg je een stoetboom? Allemaal vragen die door de gezinsplanner beantwoord worden.

<p>Foto: www.beeldbankgroningen.nl (1785-12197)</p>

Foto: www.beeldbankgroningen.nl (1785-12197)