Nieuwsbericht

Bekijk de serie Gronings Goud

In de serie mini-documentaires 'Gronings Goud' van De Verhalen van Groningen en Spot TV Groningen laat presentator Nathan de Vries zien hoe leuk, mooi en bijzonder de Groningse cultuurhistorie is. In drie afleveringen duikt Nathan in de geschiedenis van Middeleeuws Ter Apel, 100 jaar vrouwenkiesrecht en 200 jaar W.A. Scholten. Eerder dit jaar lanceerden De Verhalen van Groningen en SPOT TV Groningen al de mini-documentaire '50 jaar Lauwersmeer'. 

Gronings Goud: aflevering 3 - 200 jaar W.A. Scholten

200 jaar geleden werd W.A. Scholten geboren. Misschien wel één van de meest invloedrijke Groningers ooit. Presentator Nathan de Vries gaat in deze mini-documentaire op zoek naar verhalen over het leven van deze bijzondere man. 

Gronings Goud: aflevering 2 - 100 jaar vrouwenkiesrecht

Dit jaar vieren we 100 jaar vrouwenkiesrecht. Het verkrijgen van dat kiesrecht ging destijds natuurlijk niet zonder strijd. Nathan de Vries onderzoekt in deze mini-documentaire hoe de strijd voor gelijkheid er in Groningen uitzag en welke vrouwen daarbij betrokken waren. En hoe staat het vandaag de dag eigenlijk met de gelijkheid tussen mannen en vrouwen? 

Gronings Goud: Aflevering 1 - Middeleeuws Ter Apel

Deze aflevering duikt Nathan in de wereld van het middeleeuwse feest. Wisten ze in de middeleeuwen eigenlijk wel hoe je een goed feestje moet vieren? En waarom vinden de re-enactors het nou zo leuk om mee te doen?

Gronings Goud: aflevering 1 - Middeleeuws Ter Apel

Gronings Goud: 50 jaar Lauwersmeer

Deze eerste mini-documentaire vertelt het verhaal van de afsluiting van de Lauwerszee en het ontstaan van het Lauwersmeer. Met de aflsuiting verdwenen niet alleen het eb en het vloed, maar ook de vissersschepen en de bedrijvigheid uit het dorpsbeeld. Nu, 50 jaar later, gaat Nathan op zoek naar het verhaal achter deze belangrijke gebeurtenis. 

Gronings Goud: 50 jaar Lauwersmeer

Verder kijken?

De serie wordt geplaatst op onze sociale media kanalen en natuurlijk op onze website. De volgende mini-documentaires zullen op de volgende data verschijnen:

100 jaar vrouwenkiesrecht – woensdag 6 november om 16:00u
200 jaar W.A. Scholten – woensdag 20 november om 16:00u

Of bekijk een van onze andere video's op ons YouTube kanaal