Nieuwsbericht

De Schatkaart van het Noorden

Groningen ligt bezaaid met schitterend erfgoed. Alleen: je moet het wel weten te vinden. En dat kan nu, dankzij de Schatkaart van het Noorden.

Voor wie goed zoekt, zijn in Groningen heel wat schatten te vinden. Om te helpen bij de zoektocht naar die toeristische pareltjes van Stad en Ommeland, is er nu de Schatkaart van het Noorden: een handig gidsje ter grootte van een creditcard dat een handig overzicht geeft van alle cultuurhistorische schatten die onze provincie te bieden heeft.

Niet alleen staat er informatie in over de belangrijkste publiekstrekkers van Groningen, maar het levert ook fikse kortingen op de entreeprijs.

Bezoek bijvoorbeeld het grootste bewaard gebleven klooster van Groningen in Ter Apel. Voor rondtrekkende reizigers en pelgrims was het klooster sinds de 15e eeuw een plaats van gastvrijheid en toewijding. Of stap het verleden binnen in het Openluchtmuseum Het Hoogeland, waar je kan zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum maak je kennis met de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart in een van de mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen.

Het zijn slechts drie van de 26 toeristische topattracties die zijn opgenomen in de Schatkaart van het Noorden.

Kaart aanvragen?

Haal de gratis voordeelpas op bij de lokale VVV en toeristische ondernemers en geniet van voordeel bij 26 musea, borgen en attracties. Of bestel de Schatkaart hier online.

Wie deze zomer een bezoekje aan Groningen brengt, doet er dan ook goed aan de Schatkaart aan te vragen. Kijk voor meer informatie op www.schatkaartvanhetnoorden.nl