Nieuwsbericht

De Martinitoren krijgt hoogste filmzaal van Nederland

Marketing Groningen gaat, in samenwerking met de gemeente Groningen, de Martinitoren restylen. Althans, de binnenkant. De toren wordt heringericht waardoor de bezoeker straks een indrukwekkende ‘experience’ binnentreedt dat het verhaal van de Martinitoren vertelt. De beklimming van de toren wordt een tocht van ontdekken, verwonderen, ervaren, leren en verbeelden. Het verhaal van de Martinitoren wordt verteld met nieuwe technieken en herbeleefd aan de hand van historische personages.

Vrijdag 29 juni start een speciale crowdfundactie die één maand duurt. Hét icoon van Groningen wordt opgefrist en daar is geld voor nodig. Een deel van dat geld wordt via crowdfunding opgehaald, zodat iedereen die de Martinitoren een warm hart toedraagt een steentje kan bijdragen. Tussen 29 juni en 31 juli moet er in totaal 50.000 euro verzameld worden. Met dit geld wordt de hoogste filmzaal in Nederland gerealiseerd.

De Martinitoren herboren

Iedereen kan vanaf via www.demartinitorenherboren.nl een bijdrage leveren. Het geld wordt via het crowdfundplatform ‘Voor de Kunst’ ingezameld. Er kan vanaf €10 gedoneerd worden. Er zijn spectaculaire acties bedacht om zoveel mogelijk opbrengst te genereren. Zo opent er twee dagen een heus ‘Martini Restaurant’ op 70 meter hoogte, kunnen sportievelingen hun calorieën verbranden tijdens de ‘Martini Bootcamp’ en kijken liefhebbers een filmpje op grote hoogte tijdens de ‘Martini Movienights’. Ook worden er intieme akoestische concerten georganiseerd waarbij slechts 45 personen kunnen genieten van een local hero of landelijk bekende artiest.