Nieuwsbericht

Busritten langs Gronings erfgoed

De Verhalen van Groningen organiseert in samenwerking met diverse partners op zaterdagen in september en oktober historische busritten door de provincie.

Zaterdag 30 september: Spectaculaire kunst van Vliedorp tot Noordpolderzijl

Een geheel verzorgde busrit langs kunstwerken in het Groninger landschap.

Tot 1 oktober 2017 staan in het landschap van Noord-Groningen 13 bijzondere kunstwerken, speciaal gemaakt in het kader van de Kerstvloed 1717, de grootste Nederlandse watersnoodramp aller tijden die 300 jaar geleden het Noordzeekustgebied trof. Kunstenaars uit hedendaagse vloedgebieden als Japan, Indonesië en New Orleans, maar ook uit het overstromingsgebied van de Kerstvloed (Nederland, Duitsland en Denemarken), tonen werken in het landschap die verband houden met de kracht van het water.

Lees meer...

Zaterdag 7 oktober: Boerderijenroute door Westerwolde en de Veenkoloniën

VOLGEBOEKT!

Bezoek en bewonder de fraaie historische boerderijen in Westerwolde en de Veenkoloniën.

Deze busrit bieden we aan in samenwerking met het project ‘Boerderij in beeld’ . Met het project Boerderij in beeld geven Erfgoedpartners en de Boerderijenstichting Groningen stof tot nadenken over de boerderij als cultuurhistorische drager van de identiteit van het Groninger platteland. Vragen als ‘wat behelst het moderne boeren en wat betekent dit voor boerderij en erf’ en ‘hoe willen we dat het Groninger landschap en haar iconen - de boerderijen - er uit gaan zien?’ worden voorgelegd aan het publiek.

Lees meer...

Zaterdag 28 oktober: ‘Geluk zit in verschillende dingen’

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Deze staat dit jaar in het teken van ‘Geluk’. Geluk is niet alleen een product van deze tijd – mensen hebben eigenlijk altijd geprobeerd hun geluk te vinden. Zo ook in Groningen. We organiseren een geheel verzorgde busrit door het noordoosten van de provincie, waar we op zoek gaan naar bijzondere verhalen over verschillende vormen van geluk. Deze tocht brengt ons langs prachtige landschappen en pittoreske dorpjes.

Lees meer...