Zwembadverhalen

Zwembadverhalen

Zwembadverhalen is een zomerse voorstelling op locatie, met een vleugje nostalgie en hele boel verhalen van vroeger! Een hedendaags sprookje waar heden en verleden, mythe en realiteit in elkaar overvloeien.

Zwembadverhalen
De verlaten buitenbaden van zwembad Scharlakenhof in Haren. - Foto: zwembadverhalen.nl

Rond de verlaten buitenbaden van Zwembad Scharlakenhof in Haren ontvouwt zich een prille liefde tussen twee kinderen. Ze raken elkaar uit het oog, groeien op en leven hun levens als ieder ander. Pan, zijn faunen en allerlei andere mythische wezens weten de twee geliefden in de loop der jaren op magische wijze opnieuw naar het zwembad uit hun jeugd te trekken. Is het magie, fantasie, of kunnen de geliefden elkaar gewoonweg niet vergeten?

Het publiek wordt tijdens Zwembadverhalen rondgeleid door de droomachtige setting van de verlaten buitenbaden, waar de dagelijkse realiteit wordt achtergelaten en men zich kan onderdompelen in de verhalen en ervaringen van anderen. Een uniek aspect van deze voorstelling is dat bij iedere voorstelling een gebarentolk aanwezig is, en in de voorstelling is gebarentaal verwerkt. Daardoor is deze voorstelling óók geschikt voor doven en slechthorenden. Voor iedereen die de gebarentaal niet machtig is, is dit een bijzondere kennismaking.

De theatervoorstelling vindt plaats bij de oude, verlaten buitenbaden van Scharlakenhof in Haren, Geertsemaweg 3. Kaartjes voor de reguliere voorstellingen kosten €12,50. Kaartjes voor de try-outs kosten €10,-. Bij elke voorstelling is een gebarentolk aanwezig en in de voorstelling is gebarentaal verwerkt. Er is plek voor maximaal 30 mensen die gebruik willen maken van een tolk. Kaartjes kunt u bestellen via de website zwembadverhalen.nl.

Zie ook