ZomerJazzFietstour 2016

ZomerJazzFietstour 2016

Vijf muzikale fietsroutes voeren langs oude kerkjes en historische locaties in het Reitdiepgebied. Het meest noordelijke punt is ’t Waarhuis in Aduarderzijl. Uitgekozen als dertigste concertlocatie èn omdat het duo Frans Wieringa (piano) en Oeds Bouwsma (contrabas) alleen op deze plek goed tot zijn recht komt. De eigenaars noemen het “één van de mooiste plekjes in de provincie Groningen.”

ZomerJazzFietstour 2016

De huidige bewoners van 't Waarhuis, Rika Dijkstra en Wouter de Koning, zijn er in 1998 ingetrokken, nadat zij uit een groep van honderd gegadigden waren geselecteerd met het mooiste verhaal voor de toekomst van het pand. Een cultureel plan waar letterlijk muziek in zat. Beiden zijn musici en behalve dat zij als “de Koning & de Dame" in binnen- en buitenland optreden, geven zij in ’t Waarhuis een podium aan velen in de vorm van een concertzaal, theater, expositie- en vergaderruimte en diners. Bovendien is Rika trouwambtenaar en fungeert het pand, ook al sinds 1998, als trouwlocatie van de gemeente Winsum. Een prachtige locatie met een rijke historie, die past in de ZomerJazzFietstour.

Alle deelnemers ontvangen van De Verhalen van Groningen een set ansichtkaarten met historische foto's van de bijzondere concertlocaties die de ZomerJazzFietstour aandoet. 

Zie ook