Zie Dalí

Zie Dalí

Zie Dalí is een ontroerende theatervoorstelling over de grote surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. De voorstelling raakt, verfrist en geeft een nieuwe kijk op de werkelijkheid. Wat is droom, wat is werkelijkheid? En bovenal; hoe beleef je kunst?

Zie Dalí

Salvador Dalí, de grote, surrealistische Catalaanse kunstenaar, heeft zich voor zijn dood in laten vriezen. Hij weigerde zijn geniale talent verloren te laten gaan. Dalí ontwaakt voor het oog van het aanwezige publiek in een klein achterafzaaltje van het museum. Al die jaren hebben zijn schilderhersens gemaald in de vrieskist. En hij heeft inspiratie, enorme inspiratie en verlangt naar expressie. Dalí neemt het publiek mee in zijn verrassende en absurde wereld: ‘Elke morgen als ik wakker word, ervaar ik een bijzondere verrukking: de verrukking Salvador Dalí te zijn en in vervoering vraag ik me af wat hij vandaag weer voor wonderbaarlijks zal volbrengen’.

De voorstelling speelt zich af in een museum en dus spelen we de voorstelling in verschillende musea in de provincie Groningen. Deze diverse en verrassende musea zijn een grote inspiratiebron en vormen een prachtig décor voor Zie Dalí.

13 februari - Nationaal Bus Museum - Hoogezand
27 februari - Borg Ewsum - Middelstum
13 maart - Oudheidskamer - Uithuizermeeden
27 maart - Visserijmuseum - Zoutkamp (16 uur is uitverkocht)
10 april - Noordelijk Scheepvaartmuseum - Groningen

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren gewenst. Voor de volledige speellijst en het bestellen van kaarten kunt u terecht op de website van www.stichtingmetafora.nl

Zie ook