Zeetour – Dromen van ontdekken en redden op zee

Zeetour – Dromen van ontdekken en redden op zee

De Verhalen van Groningen organiseert in het kader van de Maand van de Geschiedenis droomritten door de provincie Groningen. Tijdens rondreizen in de museale bus de ‘DAM154’ kan het publiek op bezoek bij Groningse daad geworden dromen. Onderweg vertellen gidsen verhalen over de bestemmingen, het landschap en de geschiedenis. Op 31 oktober staat de busrit in het teken van de zee: 'Dromen over ontdekken en redden op zee'.

Zeetour – Dromen van ontdekken en redden op zee
Abel Tasman op een Australische postzegel uit 1966. - Foto van zegel: Vladimir Tkalčić via Flickr

Altijd al gedroomd van een leven als ontdekkingsreiziger? De bekende Groninger Abel Tasman deed het! Zo ontdekte hij bij toeval Tasmanië. Wij ontdekken vanuit de bus het Groninger land van Abel Tasman, horen over zijn zeereizen en eindigen de dag aan zee bij de historische reddingssloepen Gebroeders Luden en Suzanna. Als de wind het toelaat –en je durft- varen we ook mee en zien een reddingoperatie.

De rit met de historische DAM154 begint en eindigen in de stad Groningen en duurt van ongeveer 12:00 tot 18.00 uur. De droomtocht kost € 20,- per rit, voor kinderen € 10,-. Voor €7,50 per persoon kunnen wij een lunchpakket voor u verzorgen. Kaarten + opgave lunch zijn vanaf 21 september te bestellen via de VVV Groningen: 0900-2023050 (€ 0.15/min) of op het kantoor aan de Grote Markt 29 in Groningen of meld u hier aan.

Andere droomritten worden verreden op 3, 10, 17 en 24 oktober

 

Door onverwachte omstandigheden kan het programma nog veranderen. Aan bovenstaande beschrijving kunnen geen rechten ontleend worden.

De DAM154, waarmee de droomrit wordt verreden. - Foto: De Verhalen van Groningen
De DAM154, waarmee de droomrit wordt verreden. - Foto: De Verhalen van Groningen

Zie ook