Workshop Bericht aan de Toekomst

Workshop Bericht aan de Toekomst

BERICHT AAN DE TOEKOMST is een project bestaande uit een serie workshops schrijven en grafisch vormgeven. In de workshops komen inwoners van Het Hogeland, oud en jong, arm en rijk, nieuwkomers en langbewoners, laaggeletterden en hoger opgeleiden met elkaar in contact. Ze worden uitgenodigd om samen na te denken over wat ze aan toekomstige bewoners willen meegeven.

BERICHT AAN DE TOEKOMST ontvangt daarvoor een bijdrage van €10.000,- van het Oranje Fonds. ‘We zijn natuurlijk blij met de steun van het Oranje Fonds,’ zegt Aletta Becker, die met Jantine Koppert het project initieerde. ‘Niet alleen omdat BERICHT AAN DE TOEKOMST nu financieel haalbaar is, maar ook omdat de bijdrage van het Oranje Fonds aantoont dat ze ons project inhoudelijk zien zitten. Daar zijn we trots op.’

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bericht aan de Toekomst

BERICHT AAN DE TOEKOMST bestaat uit vier series van acht workshops in de bibliotheken van Het Hogeland. Deelnemers werken in duo’s aan een BERICHT. De een schrijft, de ander werkt met beeld. Ervaring met schrijven of vormgeven mag, maar is absoluut niet verplicht want de docenten van Schrijversvakschool Groningen en beeldend kunstenaar Jantine Koppert spelen in op het niveau van de deelnemers. Onderling contact is minstens zo belangrijk als resultaat, daarom zijn een open houding en interesse in elkaar essentieel. Er is nog ruimte voor deelnemers: wie mee wil doen stuurt een berichtje naar aletta@berichtaandetoekomst.nl.

Boek en audio-installatie

Van de BERICHTEN wordt een boek gemaakt; audiokunstenaar Aletta Becker stelt een luistercollage samen en beeldend kunstenaar Jantine Koppert ontwerpt een luistermeubel. De BERICHTEN gaan vervolgens als boek en audio-installatie op reis langs de bibliotheken. Ook zullen de BERICHTEN te zien en te horen zijn op de websites van de Groningse bibliotheken en van De verhalen van Groningen.

Praktische informatie

- 8 gratis workshops schrijven of grafisch vormgeven;
- voor alle inwoners van Het Hogeland in de leeftijd van 15-105;
- in de bibliotheken van:

Uithuizen        maandagavond 19.30-21.30
4/11 februari; 4/11/18 maart; 1/8/15 april

Bedum            dinsdagavond 19.30-21.30
7/14/21/28 mei; 4/11/18/25 juni

Leens              woensdagavond 19.30-21.30
13/27 februari; 20/27 maart; 3/17 april; 8/22 mei

Winsum           donderdagavond 19.30-21.30
9/16/23/30 mei; 6/20/27 juni; 4 jul

BERICHT AAN DE TOEKOMST is een project van Stichting Square Web en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, het Oranje Fonds en de voormalige gemeenten Eemsmond en De Marne.

Zie ook