WinterWelVaart 2018

WinterWelVaart 2018

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A.

WinterWelVaart 2018
Foto: Niels Knelis Meijer

Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk. 

Provincie

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Appingedam en Sappemeer (Werf Wolthuis) op 8 december en in Zoutkamp op 8 en 9 december. Tijdens WinterWelVaart is Timo de Jong de troubadour. Hij trekt langs WinterWelVaart in de provincie en is op 22 december te zien in Groningen.

Muziek en theater op twintig schepen in de stad

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen!

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen!

Sterrenbeeld Kunstroute en kinderprogramma

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal
gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen. Er is ook een prachtig kinderprogramma tijdens WinterWelVaart. Dit programma vindt plaats aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen en workshops.

Van Lauwerszee tot Dollard tou

Zoals genoemd zijn de schepen van WinterWelVaart te zien op meerdere locaties in de provincie. In 2014 vond de eerste editie van WinterWelVaart in de regio plaats in Appingedam. Dat smaakte naar meer! Dit jaar meren we aan in Zoutkamp, Appingedam, en Werf Wolthuis in Sappemeer. Er is veel te zien én te doen met muziek-, en theateroptredens, kerstmarkten en ijsbanen. Door de verbintenis van verschillende locaties in de provincie, wordt het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter verteld. Van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’! De schepen komen samen in de stad Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Praktische informatie

WinterWelVaart provincie Groningen 8 & 9 december
Appingedam: 8 december
Werf Wolthuis in Sappemeer: 8 december
Zoutkamp: 8 & 9 december


WinterWelVaart stad Groningen: 21 t/m 23 december
Vrijdag 21 december 12.00-00.00 uur
Zaterdag 22 december 12.00-00.00 uur
Zondag 23 december 12.00-18.00 uur


Volg WinterWelVaart via:
www.WinterWelVaart.nl
Facebook.com/WinterWelVaart
Twitter: @WinterWelVaart

Zie ook