WinterWelVaart 2017

WinterWelVaart 2017

Sfeervol verlichte schepen, een knusse kerstmarkt, live muziek en glühwein: tijdens WinterWelVaart heerst een op en top gezellige en vooral winterse sfeer. 

WinterWelVaart 2017
Sfeervol verlichte historische schepen - en nog veel meer! - tijdens WinterWelVaart. - Foto: Knelis

Trek je warmste trui aan en kom naar de elfde editie van het nautische festival WinterWelVaart! Struin over de kades en bewonder de historische schepen die aangemeerd liggen. Je bent van harte uitgenodigd aan boord te komen en te genieten van een programma vol muziek, theater, sprekers en kunst.

15, 16 en 17 december: Groningen

Ook De Verhalen van Groningen is weer aanwezig op WinterWelVaart. Dit jaar draait alles om ‘Energie in Groningen’. Op de kade van het Hoge der A staat een zeecontainer waar je een interessante mini-expositie kunt bekijken over de ontdekking van de gasbel in de jaren zestig. Daarnaast organiseert De Verhalen van Groningen op zaterdag en zondag ook een afwisselend middagprogramma met sprekers en muzikanten op  'theaterskip Bald'r’.

Op zaterdag en zondag komt blogger Sanne Meijer (www.sannemeijeronderweg.nl) vertellen over de geschiedenis van energievoorziening in Groningen en wat het gebruik van bepaalde brandstoffen betekende voor het dagelijkse leven van Groningers. Op zaterdag spreekt Wim van Gemert, leading Lector bij het Kenniscentrum Energie van de Hanzehogeschool, over de gemakken van aardgas, de prominente rol van Groningen in Europa op het gebied van energie en de uitdagingen van energietransitie.

Zondag zal oud NOS-journalist Margriet Brandsma iets vertellen over het prijswinnende boek De Gaskolonie: van nationale bodemschat naar Groningse tragedie, dat zij samen met Heleen Ekker en Reinalda Start schreef. Beide dagen wordt het programma afgesloten met muziek van Spectrum. Jonge talenten Mei-lin Germs (16) en Martijn Schuur (15) geven energie aan Groningen!

Programma

Zaterdag 16 december

14.00 Sanne Meijer - Energie en Groningers
15.00 Wim van Gemert - De uitdagingen van energietransitie
16.00 Spectrum - Energievolle muziek door jonge Groningers

Zondag 17 december14.00

14.00 Margriet Brandsma - De Gaskolonie: van nationale bodemschat tot Groningse tragedie
15.00 Sanne Meijer - Energie en Groningers
16.00 Spectrum - Energievolle muziek door jonge Groningers

Zie ook