Maritieme geschiedenis op WinterWelVaart

Maritieme geschiedenis op WinterWelVaart

Vrijdag 19 tot en met zondag 21 december 2014 vindt de achtste editie van WinterWelVaart plaats in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge en Lage der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en een gezellige kerstmarkt maken wederom deel uit van het gratis toegankelijke evenement.

Maritieme geschiedenis op WinterWelVaart

Buiten is het weer onstuimig, maar De Verhalen van Groningen zit lekker warm binnen in de kajuit van de Voorwaarts, Voorwaarts. Bekijk hieronder een videoverslagje van de eerste dag WinterWelVaart in het centrum van Groningen:

WinterWelVaart Fotowedstrijd

WinterWelVaart is een driedaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor het publiek. De schepen en het museum vormen de podia voor een programmering vol muziek,  theater en andere bijzondere activiteiten. En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Naast het veelzijdige programma aan boord van de schepen is er ook op het vaste land van alles te beleven. Op de kades van het A-Kwartier is een sfeervolle kerstmarkt met vele verschillende kraampjes, diverse activiteiten en allerlei heerlijke hapjes en drankjes. Bovendien opent het Noordelijk Scheepvaartmuseum haar deuren. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum vormt het hoofdkwartier van WinterWelVaart met gratis toegangelijke (kinder)activiteiten en een dagelijks afsluitend muziekprogramma.

Voor het volledige programma kijkt u op de site van WinterWelVaart.

Fotowedstrijd Vrijdag

In samenwerking met stichting De verhalen van Groningen organiseert Cultureel Centrum VRIJDAG een fotowedstrijd met als thema Vertel het verhaal van WinterWelVaart. Breng WinterWelVaart in beeld met drie treffende foto's en win een leuke prijs. Voor meer informatie en de voorwaarden voor deelname kijkt u op de site van VRIJDAG.

Zie ook