Watermanagement door Aduarder monniken

Watermanagement door Aduarder monniken

De cisterciënzer monniken van het Sint Bernardusklooster drukten tussen 1200 en 1600 een stempel op het landschap rond Aduard. Met onder meer dijken, kanalen, zijlen (sluizen) en bruggen beteugelden ze het water. Kloostermuseum Sint Bernardushof in Aduard belicht hun worsteling. ‘Watermanagement door de monniken van Aduard, van Waddenland tot wat een land!’, heet de tentoonstelling die daar tot 1 november kan worden bezocht.

Watermanagement door Aduarder monniken
Kloostermuseum Bernardushof in Aduard.

De expositie in kloostermuseum Sint Bernardushof over de strijd van de monniken van Aduard tegen het water kan tot 1 november worden bezocht. Entree: 4 euro. Openingstijden: ma t/m za 10.00 tot 17.00 uur, zo 13.00 tot 17.00 uur.

Fietstocht

Wie de elementen in het landschap wil zien die herinneren aan de monniken kan 6 augustus deelnemen aan een 30 kilometer lange fietstocht. De start is om 13.00 uur bij het kloostermuseum in Aduard. Deelnemers kunnen zich daar ook aanmelden. Het door Jantienus Bakker geschreven boekje is voor 7,50 euro verkrijgbaar bij het museum. Meer info: www.kloostermuseumaduard.nl.

Zie ook