Volgende halte Groninger Archieven

Volgende halte Groninger Archieven

In november en december 2014 vormen de Groninger Archieven het decor voor de presentatie ‘Volgende halte Groninger Archieven’. In deze tentoonstelling worden de archieven van de Groninger Autobus Dienst Onderneming (GADO) gepresenteerd en toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Volgende halte Groninger Archieven
GADO-garage, ca. 1934 - foto: RHC Groninger Archieven

Uw eigen verhaal

Een deel van de tentoonstelling is ingericht door De Verhalen van Groningen. Lezers en deelnemers aan de busritten die we afgelopen zomer organiseerden, hebben voorwerpen en herinneringen ingebracht om te laten zien aan het grote publiek. Zo vindt u op de tentoonstelling een oude chauffeurspet en een geldbakje met de bijbehorende verhalen, relatiegeschenken van de GADO en, heel bijzonder, een ruim zeventig jaar oude blauwdruk voor het ontwerp van een GADO-bus van het type 'aanhanger'. 

Hebt u ook een voorwerp en/of een verhaal? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen ervoor zorgen dat ook uw herinnering een plaatsje krijgt in de tentoonstelling.

De presentatie ‘Volgende halte Groninger Archieven’ is tot 24 december 2014 binnen openingstijden van de Groninger Archieven te bezichtigen aan het Cascadeplein 4 in Groningen: op dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de site van de Groninger Archieven.

Zie ook