Verhalenmiddag: Westerwolde en de Dollard

Verhalenmiddag: Westerwolde en de Dollard

In het kader van het project 'Verhalen van de Eems-Dollardkust’ organiseert de Stichting Verdronken Geschiedenis samen met de Historische Vereniging Westerwolde en Museum De Oude Wolden een verhalenmiddag met als thema: ‘Westerwolde en de Dollard'.

Tijdens de middag hoor je verhalen van bewoners van het gebied, verhalen bij stukken uit de collectie van Museum ‘De Oude Wolden’ en verder bijdragen van leden van Stichting Verdronken Geschiedenis over onder andere ‘Verloren Reiderland’ (door Egge Knol) en ‘Grenskwesties in het Eems-Dollardgebied’ (door Karel Essink).

Een ieder die een verhaal – of verhalen – wil vertellen (en dat kan ook via een interview), hoeft niet per se aan te sluiten bij de onderwerpen van deze middag. De verhalen mogen zeer uiteenlopend zijn: van landbouw en visserij tot archeologische vondsten of milieuproblematiek en van bijzondere personen of scheepvaart tot smokkelarij of inpolderingen. De verhalen zullen worden bewerkt en geplaatst op websites en een gedeelte wordt geselecteerd en bewerkt voor een boek. Iedereen is welkom om te komen luisteren en hebt u een verhaal: kom dat vertellen!

Zie ook