Verhalencafé Middeleeuws Ter Apel

Verhalencafé Middeleeuws Ter Apel

Op 7 en 8 september 2019 vindt de 25e editie van Middeleeuws Ter Apel plaats. Middeleeuws Ter Apel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste authentieke middeleeuwse evenementen in Nederland. Op zaterdag 31 augustus organiseren De Verhalen van Groningen en Middeleeuws Ter Apel een Verhalencafé in Klooster Ter Apel, waar oudgedienden en andere betrokkenen samen herinneringen ophalen aan de afgelopen 25 jaar.

Verhalencafé Middeleeuws Ter Apel
Middeleeuws Ter Apel

De Verhalen van Groningen verzamelt verhalen over Groningen en vertelt deze verhalen ook weer door. Deze verhalen halen we op bij Groningers – bij het publiek. Daarom organiseert De Verhalen van Groningen met grote regelmaat Verhalencafés. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek. 

25 jaar Middeleeuws Ter Apel

Op zaterdag 31 augustus om 13:00u start in het Museum Klooster Ter Apel een speciaal Verhalencafé in het kader van 25 jaar Middeleeuws Ter Apel. Samen halen we herinneringen op aan de beginjaren, de uitdagingen en overwinningen, en de ontwikkeling van Middeleeuws Ter Apel naar het grootschalige evenement anno 2019. Grappige anekdotes, bijzondere gebeurtenissen en eigen ervaringen – alles inw welkom. Liever alleen luisteren naar de verhalen van anderen? Dat mag ook. Deelname is gratis.

Over Middeleeuws Ter Apel

Tegen het unieke decor van het Kruisherenklooster in Ter Apel wanen bezoekers van Middeleeuws Ter Apel zich even helemaal in het vijftiende-eeuwse leven. Soldaten, huurlingen, marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten hebben hun kampementen opgeslagen rond het Klooster van Ter Apel. Op het traditionele jaarfeest wordt er gehandeld en gefeest, maar ook gevochten op het slagveld.

Het thema van deze jubileumeditie is ‘Feest’. Er vinden tijdens het evenement maar liefst vijf middeleeuwse feesten plaats. Daarnaast wordt het lustrum ingeluid met de publicatie van een prachtig jubileumboek, een bijzondere tentoonstelling, een reünie van vrijwilligers én een educatief project met basisscholen in Westerwolde.

Het Museum Klooster Ter Apel is gedurende het gehele evenement vrij toegankelijk voor het publiek. Het evenement trekt jaarlijks tussen de 5.000-6.000 bezoekers.

Zie ook