Verhalenavond over de Eems-Dollard in Winschoten

Verhalenavond over de Eems-Dollard in Winschoten

De Stichting Verdronken Geschiedenis organiseert in het kader van het project ‘Verhalen van de Eems-Dollardkust’ een  reeks verhalenavonden over de Eems-Dollard. Op 2 november staat de avond in CHC Oldambt in het teken van het Dollardgebied.

Verhalenavond over de Eems-Dollard in Winschoten

Met verhalen van bewoners van het gebied en voorts bijdragen van leden van St. Verdronken Geschiedenis over de geologie van de Dollard (Koos de Vries), verdwenen Reiderland en Dollardeilanden (Egge Knol) en het al of niet ontstaan van een nieuw eiland op de Heringsplaat (Karel Essink).

Verhalen

Eenieder die ook een verhaal – of verhalen – wil vertellen (en dat kan ook via een interview), hoeft niet per se aan te sluiten bij de onderwerpen van deze avond. De verhalen mogen zeer uiteenlopend zijn: van landbouw en visserij tot archeologische vondsten of milieuproblematiek en van bijzondere personen of scheepvaart tot smokkelarij of inpolderingen. De verhalen zullen later worden bewerkt en geplaatst op websites (onder andere: op De Verhalen van Groningen en www.verdronkengeschiedenis.nl) en een gedeelte wordt geselecteerd en bewerkt voor een boek.

Naast mensen die een verhaal hebben te vertellen, zijn ook belangstellenden van harte welkom.

Praktische informatie

De avond vindt plaats in het CHC Oldambt te Winschoten, Johan Modastraat 5 en begint om 20:00 u. (zaal open vanaf 19:30 u. ; toegang gratis)
Meer informatie: www.verdronkengeschiedenis.nl
Aanmelding voor verhalen: verhaleneemsdollardkust@gmail.com.

 

<p>De haven van Termunterzijl in 1950. - Foto: <a href="http://www.beeldbankgroningen.nl">www.beeldbankgroningen.nl</a> (818-14730)</p>

De haven van Termunterzijl in 1950. - Foto: www.beeldbankgroningen.nl (818-14730)

Zie ook