Theo de Groot: Op drift

Theo de Groot: Op drift

De Verhalen van Groningen vroeg theatermaker en docent Groninger taalen letterkunde Theo de Groot om zijn licht te laten schijnen over het thema van de 9de editie van het festival Terug naar het begin 2017: ik…en de ander. Dat resulteerde in een theatrale lezing over de migratiegeschiedenis van Groningen van 30.000 jaar geleden tot aan nu. Wat dreef mensen in het verre verleden om in Groningen zijn of haar heil te zoeken? Maar ook: wat dreef Groningers om elders hun geluk te zoeken?

Theo de Groot: Op drift
Theo de Groot. - Foto: Jan Glas

In Op Drift dendert Theo in drie kwartier door 30.000 jaar Groningse migratiegeschiedenis. Van rendierjagers tot Hugenoten, van Groningers in Michigan tot Molukkers in het Ambonezenbosje en kiepkeerls in de Veenkoloniën. Op Drift: 'blieven of goan, das de vroag'.

Theo brengt het thema op zijn eigen karakteristieke wijze: humoristisch maar met oog voor de ernst van de zaak. Op Drift tijdens het festival Terug naar het begin is een voorproefje van de voorstelling die Theo de Groot momenteel aan het maken is. Deze zal in het najaar van 2017 in première gaan.

Met bijzondere dank aan Maarten Duijvendak, professor in de sociale economische en regionale geschiedenis aan de RUG.

Datum: 20 mei 2017
Locatie: Franse School, Wijkstraat 32
Tijden: 13.15 - 14.00 uur en 16.15 - 17.00 uur
Toegang: gratis

Zie ook