Theater en Verhalencafé: Op drift

Theater en Verhalencafé: Op drift

Theatermaker Theo de Groot draaft samen met muzikant Arnold Veeman in de theatervoorstelling OP DRIFT op eigen wijze door 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis. Ze zoeken naar antwoorden op de vraag: wat drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en waarom Groningen te verlaten?

Theater en Verhalencafé: Op drift

De Groot & Veeman verkennen de Groninger migratiegolven in verleden, heden en toekomst. Veel Groningers hebben in het verleden meegemaakt dat hun dierbaren Groningerland hebben verlaten. Er worden handige tips en adviezen gegeven mocht u ook nadenken over de vraag: weggaan of niet. De Groot & Veeman zijn erg benieuwd naar de persoonlijke verhalen van bewoners uit de regio Groningen. Na afloop van de voorstelling is er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen. In intieme setting kun je met elkaar delen wat jouw persoonlijke migratieverhaal is. Voel je een verlangen Groningen te verlaten? Of ben je juist van ver naar Groningen toe verhuisd? Of moet jij je familie missen omdat ze naar Verweggistan verhuisd zijn?

OP DRIFT wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen. De muziek is in handen van Arnold Veeman. OP DRIFT: Neanderthalers, Rendieren Doggerland, Volksverhuizingen, Kiepkeerls, Bartholomeusnachten, Potowatomi Indianen, Karel Koenraadpolder, Piet Hoekstra, Donald Trump… en Theo’s tante…

Data en informatie

Wil je graag naar deze voorstelling en het Verhalencafé toe? Kaarten koop je via het theater:

Zo 30 sept Theater de Winsinghhof Roden + Verhalencafé (15.00u)
Zo 14 okt Theater de Molenberg Delfzijl + Verhalencafé (15.00u)
Zo 21 okt Theater Kielzog Hoogezand + Verhalencafé (15.00u)
Zo 28 okt Theater de Hoogte Winsum + Verhalencafé
Zo 4 nov Theater Geert Teis Stadskanaal + Verhalencafé (14.00u)

OP DRIFT is de tiende voorstelling van Peerd. En dat komt mooi uit want Peerd bestaat in 2018 tien jaar. Tien jaar Peerd: tien jaar regiotheater met beide benen in de klei: dwars, nuchter, origineel, met een frisse blik op Groningen en de wereld daaromheen.

Zie ook