Sterren in Martiniplaza - Groningen Springtij Festival

Sterren in Martiniplaza - Groningen Springtij Festival

Noorderslag bestaat 30 jaar en heeft zich met samen Eurosonic ontwikkeld tot een toonaangevend festival waarop nieuwe Europese popmuziek zich presenteert aan industrie en publiek. De voedingsbodem hiervoor ontstond in de jaren 70 in Groningen. Hier ontstond een niet aflatende stroom bands die nationaal en internationale successen boekten.

Springtij

Op 16 januari 2016 brengen PGK Events in samenwerking met MartiniPlaza 16 bands en artiesten uit de jaren ’70  en ’80  bijeen om het geluid en repertoire uit de succesvolle Groninger Springtij dagen nog eens op de planken te zetten. In het Groninger clubcircuit (De Koffer, het Pakhuis, de Kattebak, de Bronx, de Troubadour, de Churchil club, Talk of the Town ea) en het jaarlijkse zes zondagen durende festival Sterren in het Bos en Sterren in het Park ontstonden bands als: Solution, Herman Brood & his Wild Romance, New Adventures, Plant, White Honey, the Streetbeats, AA & the Doctors, Time Bandits en vele meer.
 

Verhalen ophalen

Tijdens Sterren in Martiniplaza - Groninger Springtij Festival is De Verhalen van Groningen aanwezig om verhalen op te halen over deze roemruchte periode in de Groninger popgeschiedenis.

Zie ook