Stadswandeling Otto Eerelman

Stadswandeling Otto Eerelman

De wereld van schilder Otto Eerelman beleven in 3D? Dat kan tijdens een van de stadswandelingen die Museum Nienoord organiseert in samenwerking met Paulien Excursions.

Stadswandeling Otto Eerelman
De paardenkeuring, het bekendste schilderij van Eerelman.

Gids Paulien laat je kijken met de ogen van deze kunstenaar en belicht ‘De Stad’ in de periode midden 19e - tot begin 20e eeuw. Je begint deze ontdekkingsreis in de Groninger Archieven om een idee te krijgen van het verleden van de schilder. Hier wordt de smaak van Eerelmans (potentiële) opdrachtgevers uit de bovenlaag van de Groninger bevolking gepresenteerd. Heb je die in je opgenomen en zijn al je brandende vragen beantwoord, dan ga je verder met een gezonde manier van cultuurbeleving; juweeltjes ontdek je ook met voetenwerk. 

Tijdens de stadswandeling toont Paulien je een aantal bijzondere locaties in Groningen uit het leven van Otto Eerelman, zoals bijv. Pictura. Zij vertelt over het kunstzinnige klimaat in zijn tijd, zijn afkomst en de anekdotes, die veel plezier beloven. De tocht duurt twee uur en eindigt in het Stadhuis op de Grote Markt. Hier betreed je de raadszaal en kun je van dichtbij geroemde schilderijen van Eerelman aanschouwen: de Stedenmaagd en De Paardenkeuring. 

De stadswandeling vindt nog plaats op 3 juli. Aanmeldingen verlopen via Museum Nienoord, bereikbaar op 0594-512260 of e-mailen naar info@museumnienoord.nl.

Zie ook