Stadswegfestival

Stadswegfestival

De Stichting Hoogeland op de Kaart en Landschapsbeheer Groningen nodigen u van harte uit voor het Stadswegfestival op 9 mei. Met het festival wordt het project ‘De Stadweg, een druk bezochte route’ officieel afgesloten. Dat vieren we met tal van activiteiten op en rond de Stadsweg. Het centrum van de festiviteiten ligt op het stukje oude, nog authentieke tracé van de Stadsweg tussen Kröddeburen en Winneweer en in Garrelsweer. Hier wordt onder meer de Garrels Gruttersmarkt georganiseerd.

Stadswegfestival
Foto: Landschapsbeheer Groningen

De Stadsweg is een oude handelsroute van het Waagplein in hartje Groningen via Delfzijl, door Duitsland tot aan de Baltische Staten. Het project ‘De Stadsweg, een druk bezochte route’ heeft er voor gezorgd dat de route in de provincie Groningen in beide richtingen bewegwijzerd met een herkenbaar logo. Op 9 mei wordt de app gelanceerd die de geschiedenis van het Groninger deel van de route zichtbaar maakt. Ook is er een routeboekje gemaakt.

U kunt de Stadsweg op 9 mei ook fietsend beleven. Zowel vanuit Groningen als vanuit Delfzijl start een Lekker Landschapsfietstocht met gidsen die u alles vertellen over de historie van de oude handelsroute en het eetbare landschap waar u doorheen fietst.

Voor meer informatie kijkt u op de website www.landschapsbeheergroningen.nl.

Zie ook