Spinbarg: Oude volksverhalen in modern jasje

Spinbarg: Oude volksverhalen in modern jasje

De tentoonstelling Spinbarg bestaat uit 11 kijkkasten waarin oude volksverhalen worden vormgegeven door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten. De Verhalen van Groningen is aanwezig met de Sterke Verhalen-kar. 

Spinbarg: Oude volksverhalen in modern jasje
Sarah Pannekoek: Verdwenen dorp.

De provincie Groningen kent een schat aan oude volksverhalen, die veel vertellen over de geschiedenis van het gebied en het landschap. Het project Spinbarg brengt een aantal van deze verhalen op een eigentijdse manier tot leven. In de tentoonstelling staan 11 kijkkasten waarin verhalen worden vormgegeven door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten.

Sterke Verhalen-kar

De Verhalen van Groningen neemt deel aan de expositie met de Sterke Verhalen-kar. Dit rijdende kabinet vertelt -aan de hand van bijzondere objecten- allerlei religieuze ‘wonderverhalen’ uit het Groninger verleden. De objecten zijn ontworpen door de Groningse kunstenares Moniek Westerman, in opdracht van De Verhalen van Groningen. Ontdek in de kar verhalen over het Riepster Licht, de Juffertorens, de arm van Johannes de Doper, het wonder van Solwerd en de relieken van Walfridus & Radfridus. 

Zie ook