Spinbarg in Wedde

Spinbarg in Wedde

Vanaf augustus 2017 trekt Spinbarg met het historische vrachtschip De Familietrouw van het Veenkoloniaal Museum Veendam door de provincie Groningen. Op 10 locaties verspreid door de provincie kunnen mensen het schip bezoeken (doorlopende voorstelling van ongeveer 55 minuten). In het ruim staan twaalf kijkkasten: kleine theatertjes, waar de bezoeker verhalen beleeft, vormgegeven en verteld door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten.

Spinbarg in Wedde
Bezoekers blikken geboeid in de 'kijkkasten' van Spinbarg aan boord van de Familietrouw. - Foto: Peter Musschenga

Van 15 t/m17 september ligt de Familietrouw in Wedde en kunt u aan boord de Spinbargvoorstelling bezoeken. Daarnaast organiseert Spinbarg in samenwerking met bewoners uit de omgeving een aantal aanvullende activiteiten: op zaterdag wandelingen met muziek en verhalen, op zondag rondvaarten met optredens van Marlene Bakker en regiogids Henk Opheikens. 

Openingstijden schip

Vrijdag 15 en zaterdag 16 september van 14.00 - 21.30 uur*
Zondag 17 september van 12.00 - 21.30 uur*
* Laatste bezoeker gaat om uiterlijk 20.30 uur naar binnen

Wandelen naar de Giezelbaarg

Zaterdag 16 september
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Lengte: ongeveer 5 kilometer
Vertrek: vanaf Burcht Wedde
Deelname: gratis

Bezoek burcht Wedde en wandel naar de Giezelbaarg: een tocht vol muziek, verhalen en onverwachte ontmoetingen! Met medewerking van onder andere muziekvereniging Crescendo en vertellers Frits Koops, Jan Bossen en Frits Wunker. U kunt de route (met een lengte van ongeveer 5 kilometer) vanaf 14.00 uur op eigen gelegenheid lopen. De start is bij de burcht.
Als u wilt, kunt u deze middag ook meedoen met een wandeling die geleid wordt door natuurfotograaf en Westerwolde-kenner Meijco van Velzen. Hij vertelt tijdens het lopen over de natuur en geschiedenis van de streek. Deze wandeling, die ook zo'n 5 kilometer lang is, begint om 14.30 uur bij de burcht.

Betoverende vaartocht door Wedderbergen met concert Marlene Bakker

Zondag 17 september, op rondvaartboot van Pieter Dekker
Tijd: 14.00 uur
Duur: ongeveer 75 minuten
Vertrek: vanaf steiger bij gemeentehuis, Hoofdstraat 2, Wedde

Voor Spinbarg heeft Marlene Bakker zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. In haar liedjes neemt ze haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven en wonderlijke hiplichtjes. Beleef de muziek van Marlene Bakker tijdens een vaartocht door de ongerepte natuur van Wedderbergen. Bij dit concert te water wordt Marlene begeleidt door gitarist Bas Schouten.
Prijs: € 20,00 voor de rondvaart met muziek incl. koffie/thee en iets lekkers of 28,00 voor een combiticket: rondvaart, inclusief toegang tot de Spinbargvoorstelling aan boord van de Familietrouw op een tijdstip naar keuze.

Vaartocht door Wedderbergen met verteller Henk Opheikens

Zondag 17 september, op rondvaartboot van Pieter Dekker
Tijd: 16.00 uur
Duur ongeveer 75 minuten
Vertrek: vanaf steiger bij gemeentehuis, Hoofdstraat 2, Wedde

Regiogids Henk Opheikens uit Vlagtwedde zit vol spannende verhalen: over de geschiedenis van Westerwolde, het landschap en de mensen in de streek. Stap aan boord voor een rondvaart door Wedderbergen en luister naar Henks verhalen over slimme smokkelaars, brute soldaten, hannekemaaiers en heksen.  
Prijs: € 12,50 (inclusief koffie/thee en iets lekkers) of € 20,00 voor een combiticket: rondvaart, inclusief toegang tot de Spinbargvoorstelling aan boord van de Familietrouw op een tijdstip naar keuze.

Zie ook