Smaakmaker - aftrap Dag van het Kasteel

Smaakmaker - aftrap Dag van het Kasteel

Het Smaakmaker evenement is een middag voor jong en oud vol verhalen over de Groninger borgen en middeleeuwse hapjes met als thema “beleef de Groninger Borgen”.

Op vrijdagmiddag 2 juni 2017 organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) in samenwerking met Beleef de Geschiedenis, studenten van het Kenniscentrum Landschap (KCL) van de Rijksuniversiteit Groningen en de Groninger Borgen een feestelijke aftrap van de Dag van het Kasteel op tweede pinksterdag (5 juni). 

Op deze middag wordt er op een laagdrempelige manier een kijkje gegeven in de wereld van de Groninger borgen. Het voornaamste doel van het smaakmaker evenement is om in woord en beeld aan de bezoekers mee te geven wat ze op de Dag van het Kasteel in Groningen kunnen gaan ervaren. Dit koppelen we aan het thema ‘rondom’. Wat is er te zien in en rondom de borgen? Het idee: ‘Kom luisteren op de 2e en ga het ontdekken op de 5e.'

Programma

Mensen worden welkom geheten door mensen in middeleeuws kostuum. Er zijn middeleeuwse hapjes en er is koffie/thee. Een stadsomroeper in verzamelt de aanwezingen waarna er in ongeveer 10 minuten steeds korte presentaties worden gegeven over de verschillende borgen of over het leven in de middeleeuwen.

Deelnemende borgen

Welgelegen
Fraeylemaborg (Pinksterspektakel)
Menkemaborg (De bewoners keren terug)
Borg Nienoord
Borg Ewsum
Verhildersum
Burcht Wedde

Zie ook