Slotmanifestatie Spinbarg in Stadskanaal

Slotmanifestatie Spinbarg in Stadskanaal

Na een reis van ruim twee maanden, langs tien verschillende locaties in de provincie Groningen is het bijna zover: het einde van de tournee van Spinbarg nadert. 25 Groningse filmmakers, kunstenaars en muzikanten hebben voor Spinbarg een aantal van de mooiste mythische verhalen verbeeld: als animatiefilm, kunstinstallatie, in muziek of virtual reality. Deze verhalen vormen samen een betoverende voorstelling die in het weekend van 20 oktober in Stadskanaal
voor de allerlaatste keer te zien en te beleven is aan boord van het schip Familietrouw.

Slotmanifestatie Spinbarg in Stadskanaal
Bezoekers blikken geboeid in de 'kijkkasten' van Spinbarg aan boord van de Familietrouw. - Foto: Peter Musschenga

Kunstenschool ZG en Spinbarg hebben Alina Kiers gevraagd om dit laatste weekend feestelijk in te luiden. Iedereen is welkom op de gratis toegankelijke opening op vrijdag 20 oktober om 16.00 uur aan de kade naast de Eurobrug te Stadskanaal.

Aanvullende programmering

Op iedere locatie van de tournee heeft Spinbarg met culturele instellingen en bewoners uit de buurt aanvullende activiteiten georganiseerd rond Groningse volksverhalen. In Stadskanaal vormt Spinbarg het slot van drie weken ‘Griezelige Groningse Geschiedenis’, georganiseerd door Bibliotheek Stadskanaal, het Streekhistorisch Centrum, Kunstenschool ZG en Welstad.

In de eerste drie weken van oktober hebben deze partijen tal van activiteiten georganiseerd waarin spannende Groningse verhalen centraal staan. Zo hebben kinderen in de bibliotheek aan hun eigen stad gebouwd: ‘Griezelkanaal’. Deze stad wordt in het afsluitende weekend geëxposeerd in het historisch vrachtschip Jatrie, dat straks naast de Familietrouw bij de Eurobrug ligt. Verder is er een kunstroute door het centrum met werken geïnspireerd op het verhaal van de ‘Knoalster Lorelai’, heeft het Streekhistorisch Centrum verhalenmiddagen georganiseerd en hangt de expositie ‘Kolonisten aan het Kanaal’ van Geert
Schreuder in Kunstenschool ZG.

Marlene Bakker & Bernhard Gepken op 22 oktober

Voor Spinbarg hebben zangeres Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. Op zondagmiddag 22 oktober om 16.30 uur treden zij op, waarbij korting op de toegangskaarten mogelijk is via de samenwerkingspartners, op vertoon van flyer met stempel: Bibliotheek Stadskanaal (leden), Kunstenschool ZG(leerlingen) en Streekhistorisch Centrum (donateurs).
In haar liedjes neemt Marlene haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, ronddolende witte wieven, bijzondere heksen en wonderlijke hiplichtjes. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar je omgeving kijken.

Informatie

Let op: Stadskanaal is de laatste locatie van de Spinbarg-tournee!

LOCATIE VERHALENSCHIP: Hoofdkade, centrum Stadskanaal (nabij Eurobrug)
OPENINGSTIJDEN SCHIP (doorlopende voorstelling): vrijdag 20 oktober: 16.00 - 21.00 uur, zaterdag 21 en zondag 22 oktober: 14.00 -21.00 uur
DUUR VOORSTELLING: 55 minuten
PRIJS: € 10,00 (tot 18 jaar: € 6,00)
NB: Op vertoon flyer met stempel van samenwerkingspartners € 2,50 korting op de toegangsprijs.

LOCATIE OPTREDEN MARLENE BAKKER: Aan boord van het schip Jatrie, Hoofdkade, centrum Stadskanaal (naast de Familietrouw)
TIJD: zondag 22 oktober, 16:30 – 17.30 uur
TOEGANG: € 7,50 (of kies voor een combi-ticket voor de Spinbarg-voorstelling op de Familietrouw en het concert van Marlene Bakker: samen voor € 15,00)
NB: Op vertoon flyer met stempel van samenwerkingspartners € 2,50 korting op de toegangsprijs.

Voor meer informatie: www.spinbarg.nl en www.facebook.com/spinbarg

Zie ook