Silent Sky Project #78 Noordpolderzijl

Silent Sky Project #78 Noordpolderzijl

In het kader van de kunstroute Kerstvloed 1717 komt Rob Sweere met zijn Silent Sky Project# naar Noordpolderzijl. Op woensdag 23 augustus om 14.00 uur kun jij onderdeel worden van dit evenement  vlakbij van het werk Exploded View dat Rob maakte in het kader van de kunstroute. Deelname is gratis, aanmelden kan via deze link.

In het project is het publiek zelf onderdeel van het kunstwerk. Het Silent Sky Project# is een lopend kunstproject dat inmiddels al zevenenzeventig keer heeft plaatsgevonden in achtentwintig verschillende landen op vijf continenten. Overal nodigt Rob Sweere de deelnemers uit om een half uur lang niets anders te doen dan naar de lucht te staren en ruimte te geven aan dromen en fantasieën. Hoewel iedereen naar dezelfde lucht kijkt, lopen de ervaringen zeer uiteen. Jeugdherinneringen, spirituele ervaringen en het plannen van vakanties – alles komt voorbij. “Mensen zijn gewoontedieren. Ik probeer ze in mijn werk daarom uit hun dagelijkse bezigheden en gedachten te trekken en ze met andere ogen te laten kijken naar de wereld waarin ze leven”, aldus Rob Sweere. Al duizenden mensen hebben meegedaan aan een van zijn verschillende projecten. Naar aanleiding van de reacties is Sweere gestimuleerd om zijn projecten te laten groeien om het voor meer mensen beschikbaar te maken.

Wil jij Silent Sky zelf ervaren? Zoek dan actief de rust op in Noordpolderzijl! Voorafgaand aan het project geeft Rob Sweere een introductie in ‘t Zielhoes. Daarna verplaatst de groep zich naar een plek bij de dijkwaar ze zich zal neerleggen. Tijdens het event maakt de kunstenaar een foto van de groep, die hij gebruikt voor publicaties en tentoonstellingen. Na afloop delen we ervaringen met elkaar en sluiten we gezamenlijk af.

Deelname

Dit kunstwerk wordt mogelijk gemaakt door Expeditie Kerstvloed 1717. Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link. Neem je eigen (yoga)matje mee!
Bij hevige regenval wordt het evenement verplaatst.

Over Rob Sweere

Rob Sweere is van huis uit fotograaf, maar legt zich in zijn werk vooral toe op het maken van installaties die je als bezoeker kunt betreden, zoals het werk Exploded View op de dijk bij Noordpolderzijl. Veel van die installaties plaatst hij in landschappen en bieden een ingekaderde blik op de natuur en de lucht. De kunstenaar reist met zijn tentoonstellingen en projecten de hele wereld over.

Zie ook