Scheepswerf Wolthuis gratis toegankelijk

Scheepswerf Wolthuis gratis toegankelijk

De Historische Scheepswerf Wolthuis in Hoogezand-Sappemeer is het Open Monument van de Maand mei en is op 28 mei gratis toegankelijk. Op deze bijzondere scheepswerf ontdekt u hoe de schepen sinds de 17e eeuw op deze werf werden gebouwd. Elke maand roept Stichting Open Monumentendag een monument in Nederland uit tot Open Monument van de Maand. Daarmee wil de stichting het grote publiek de kans geven om bijzondere plekken in Nederland te bezoeken.

Scheepswerf Wolthuis gratis toegankelijk
Bezoekers aan de Historische Scheepswerf Wolthuis tijdens een rondleiding. - Foto: De Verhalen van Groningen

De scheepswerf kent een lange geschiedenis. Het is één van de oudste scheepswerven in de Groninger Veenkoloniën. Sinds het einde van de 17e eeuw worden hier vele honderden houten en stalen schuiten, smakken, pramen, tasken, tjalken, schoeners en bolschepen gebouwd en gerepareerd. Het is één van de weinige werven die in deze vorm nog bestaan. Het is zelfs de enige waar te zien en te ervaren is hoe schepen vroeger werden gebouwd.

Programma

Op zaterdag 28 mei 2016 is de historische scheepswerf Wolthuis gratis opengesteld voor publiek van 10.00 tot 16.30 uur. Er vinden onder meer rondleidingen en demonstraties plaats en ook voor de jeugd is er wat leuks te doen. Meer informatie vindt u op www.historischescheepswerf.nl.

Zie ook