Rozentunnel Menkemaborg in bloei

Rozentunnel Menkemaborg in bloei

De rozen bloeien al vroeg dit jaar op de Menkemaborg te Uithuizen. Het prachtige weer in het voorjaar zorgt voor een weelderig bloeiende rozentunnel. Wandelen onder een boog van roze, rode en witte rozen in de rozentunnel is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

Rozentunnel Menkemaborg in bloei
De rozentunnel in volle bloei. - Foto: Menkemaborg

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige 'American Pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Informatie

Nog het hele jaar wordt gevierd dat de Menkemaborg 90 jaar museum is. In de borg is er extra informatie over deze geschiedenis, over de veranderingen, de restauraties en de inrichting van de borg, de tuin en het schathuis. De Menkemaborg is open van maart tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag open! Van oktober tot en met december open van dinsdag tot en met zondag van tien tot vier uur. Meer informatie: www.menkemaborg.nl

Zie ook