Rozen op de Menkemaborg

Rozen op de Menkemaborg

De rozen bloeien laat dit jaar op de Menkemaborg te Uithuizen. Het koude voorjaar is daar de oorzaak van, maar door het warme weer van de laatste tijd zijn de knoppen opengegaan. Het is nu de tijd om te gaan wandelen onder de roze, rode en witte rozen in de rozentunnel. Maak een rondje door de tuin met strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg. Dwaal rond in de grote doolhof van haagbeuk en geniet van een sfeervolle wandeling onder de perenberceau.

Rozen op de Menkemaborg
De Menkemaborg gezien vanuit de rozentunnel. - Foto: Menkemaborg

De Menkemaborg is een prachtig volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was. Dit jaar staat het imposante hemelbed bekleed met Chinese zijdedamast én de keur aan Chinees porselein centraal onder de titel ‘Glans uit China’. Daarbij is er aandacht voor allerlei voorwerpen behorende bij het drinken van thee in ‘Thee, een exotische luxe’.

De Menkemaborg is in juli en augustus ook op maandag geopend van 10 tot 17 uur. In september op maandag gesloten en van oktober tot en met december open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 16 uur.

Zie ook