Re-enactment 'Groningen 70 jaar bevrijd'

Re-enactment 'Groningen 70 jaar bevrijd'

In aansluiting op de tentoonstelling 'Groningen 70 jaar bevrijd' organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum samen met Battlefield Tours op 8 augustus een speciale re-enactment show op de binnenplaats van het museum.

Scène uit de re-enactment van de bevrijding op de Grote Markt. 12 april 2015. - Foto: Paul Kloosterman
Scène uit de re-enactment van de bevrijding op de Grote Markt. 12 april 2015. - Foto: Paul Kloosterman

Op zaterdag 8 augustus is er van 11.00 tot 16.00 uur een living re-enactment show op de binnenplaats van het museum. Leden van de historische groep 'Etor 40-45' en leden van 'Keep them Rolling' presenteren op de binnenplaats een kampement en displays, waar de bezoekers een indruk kunnen krijgen van hoe het leven van de soldaten in Groningen tijdens de bevrijdingsdagen in april 1945 er uit heeft gezien. Hierbij zullen ook bijzondere originele voertuigen te bewonderen zijn, zoals motoren en een Dodge GMC truck uit 1945.

Rondleidingen

Tijdens deze bijzondere dag zal Joël Stoppels, eigenaar van Battlefield Tours en tevens gastconservator van de expositie, twee gratis instaprondleidingen verzorgen door de expositie in het museum. Tijdens deze rondleiding krijgt u bijzondere achtergrondinformatie over deze expositie en de spannende dagen in april 1945. De instaprondleidingen starten om 12.00 uur en om 15.00 uur. Startpunt: balie van het museum. Duur: circa 1 uur.

Zie ook