Otto Eerelman in de Groninger Zilverkamer

Otto Eerelman in de Groninger Zilverkamer

Vanaf 8 juli tot en met 2 december in de Groninger Zilverkamer: ‘Otto Eerelman, Groninger kunstenaar.’ Een mooi overzicht, waarin uiteraard veel ‘portretten’ van dieren te zien zullen zijn. De werken – schilderijen en tekeningen – komen voornamelijk uit particulier bezit. Maar ook Groninger musea, waaronder Museum Nienoord te Leek, hebben werken ter beschikking gesteld. De expositie wordt op 7 juli geopend door drs Geert Pruiksma, directeur van Museum Nienoord in Leek.

Otto Eerelman in de Groninger Zilverkamer
De harddraverij van de amazones (Hippodrome, Parijs) - Otto Eerelman
<p>De harddraverij van de amazones (Hippodrome, Parijs) - Otto Eerelman</p>

De harddraverij van de amazones (Hippodrome, Parijs) - Otto Eerelman

In de Groninger Zilverkamer zullen proeftekeningen worden opgehangen van de paarden uit het beroemde paardenboek van Eerelman. Maar ook prachtige schilderijen met dieren en landschappen met paarden en sleeën worden geëxposeerd. En portretten van hoogwaardigheidsbekleders of hun personeel. De tekeningen en schilderijen die in de Zilverkamer te zien zullen zijn, geven een prachtig overzicht van de talenten van de Groninger Kunstenaar. Ze worden aangevuld met verschillende bijpassende objecten.

Otto Eerelman (1839 – 1926) ontving zijn opleiding in eerste instantie aan Minerva, maar bekwaamde zich later onder meer aan de academie in Antwerpen en in het atelier van Lourens Alma Tadema. Ondanks zijn omzwervingen is Eerelman altijd een Groninger kunstenaar gebleven, getuige ook het docentschap aan zijn vroegere leerschool Minerva. De stad heeft haar boreling geëerd met een naar hem genoemde straat in, uiteraard, de Schilderwijk. Daar prijkt zijn naam tussen die van de Mesdags, Rembrandt, Dou en anderen.

Informatie

www.degroningerzilverkamer.nl
De Groninger Zilverkamer van het Fonds Eemsmond
Oude Kerkstraat 1
9901 JB Appingedam
Telefoonnummer: 0596-656940
Toegang: € 5,-; kinderen tot 12 jaar gratis

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 11.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 uur - 16.00 uur

Voor groepen en rondleidingen kunt u contact opnemen met de conservatrice: mevr. H. Grimmius, tel: 06-26588992

Zie ook