Open depotdagen Rijtuigmuseum Nienoord

Open depotdagen Rijtuigmuseum Nienoord

Het Nationaal Rijtuigmuseum houdt voor de derde keer de zeer succesvolle 'Open Depotdagen'. Bezoekers krijgen toegang tot ruimtes die anders gesloten zijn voor het publiek, er zijn demonstraties en er is werk in uitvoering te zien. De Open Depotdagen op de zondagen 27 november 2016 en 22 januari 2017 bieden een kijkje in de schatkamer van het museum en een blik op de bedrijfsvoering achter de schermen!

Het museum geeft al sinds enkele jaren rondleidingen in het depot. De bezoeker krijgt dan uitleg en informatie gedurende een rondgang van een half uur en ziet slechts een beperkt deel van het depot. Nu het museum in november beperkt open is, is het een prachtig idee om het hele depot open te stellen zodat we de bezoekers alle tijd kunnen gunnen om rond te kijken.

Die tijd kan goed besteed worden want medewerkers van de afdeling collectie en restauratie zijn aanwezig om uitleg te geven over bijvoorbeeld het APK-station voor koetsen, de tuigenkamer, de restauratie van bekleding, de registratie van objecten en de koetsenvriezer. Ook is er een selectie van kleding, gereedschappen en miniaturen te bewonderen en geven gidsen van het museum uitleg over de omvangrijke collectie rijtuigen.

De bovenverdieping met onder andere de unieke arrensleden is voor het eerst onder begeleiding ook toegankelijk en in de bibliotheek zijn de medewerkers van harte bereid het publiek te informeren over de uitgebreide collectie boeken en archiefstukken. In de Borg is er na het zien van zoveel moois de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers nog even na te praten.

Zie ook