Oktober: Maand van de geschiedenis

Oktober: Maand van de geschiedenis

Op 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Honderden culturele organisaties zetten in oktober 2017 het thema Geluk in de schijnwerpers. Van gelukzoekers tot weldoeners en van Fortuna tot vrijheid. Kan geluk van een paar eeuwen terug mensen nu nog inspireren, of het huidige geluk relativeren? In oktober ontdek je gisteren om vandaag te begrijpen.

Oktober: Maand van de geschiedenis

Festivals, debatten, rondleidingen en meer

Ook dit jaar staat de Maand van de Geschiedenis garant voor scherpe en bijzondere programmering. In oktober worden er meer dan 500 activiteiten door heel het land georganiseerd, zoals talks, tours, festivals, verkiezingen, boeken, tentoonstellingen, films, radio- en tv-programma’s en meer. De mooiste, scherpste, meest creatieve en beste activiteiten worden uitgelicht op:maandvandegeschiedenis.nl/uitgelicht. Het complete programma is vanaf vandaag te vinden op: maandvandegeschiedenis.nl/programma.

in Groningen

In de provincie Groningen worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de Maand van de Geschiedenis. Hieronder een overzicht, dat de komende tijd nog verder wordt aangevuld.

Dag van de Groninger Geschiedenis

Op zaterdag 14 oktober openen de Groninger Archieven haar deuren voor een dag vol geschiedenis. De Dag van de Groninger Geschiedenis biedt een veelzijdig programma rondom het thema Geluk. 

Busritten naar borgen

In de Maand van de Geschiedenis kunt u op zondag 8, 15, 22 en 29 oktober om 12 uur mee met een speciale excursie vanuit het Groninger Museum naar een van de museale borgen, een bijzondere ervaring. Meer info: www.groningermuseum.nl/borgenbus. 
Prijs: € 15 p.p. en met Museumkaart € 10. Dit is inclusief bustour met gids en entree voor de borg en tuin. 
Exclusief en optioneel is entree Groninger Museum, lunch bij de borg, audiotour of rondleiding bij de borg. 
Buskaartjes: kaartjes voor de borgenexcursies zijn uitsluitend te koop aan de kassa van het Groninger Museum tussen 10 - 17 uur. U kunt van tevoren kaartjes kopen én op de dag van vertrek, maar houd er rekening mee dat de bus dan vol kan zijn. 

Oktober
1 okt Nienoord
8 okt Fraeylemaborg
15 okt Verhildersum
22 okt Menkemaborg
29 okt Nienoord

 

Een overzicht van activiteiten is ook te vinden op de website van de Maand van de Geschiedenis.

Zie ook