MusSAILkanaal

MusSAILkanaal

Tijdens de havendagen van Musselkanaal ligt er een groot aantal historische bedrijfsvaartuigen klaar voor bezichtiging. Van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus 2015 wordt in Musselkanaal de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) gehouden, waar deze havendagen deel van uitmaken.

MusSAILkanaal
Het Stadskanaal met recreatievaartuigen. - Foto: 250400.nl

Tijdens de havendagen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op zowel de schepen als langs de kade. Er zijn demonstraties van onder andere maststrijken, -zetten en bomen, zalmschouwen, gieklopen, troswerpen, en wrikken. Er klinkt feestelijke muziek van een dweilorkest. Er is een warenmarkt met een nautisch tintje, waarop ook demonstratiestands van oude ambachten te vinden zijn.

Waterbei

Op zondagmiddag 2 augustus vindt in het kanaal vanaf Klain Klappie en omgeving een kleine versie plaats van het Waterbei Festival. Dit straattheaterfestival vierde vorig jaar nog een lustrum in Winschoten, maar daarna werd bekend dat Waterbei niet genoeg middelen had om het bestaan voort te zetten. Een kleinere versie van het festival is nu toch te zien in Musselkanaal, met optredens van onder andere De Drijvende Diva, theatergroep Close Act en de JabbeDabbeDoe Clowneske Straatvoorstelling.

Voor meer informatie en het complete programma van MusSAILkanaal kijkt u op de website 250400.nl.

Zie ook