Monumentaal Usquert

Monumentaal Usquert

Op ruim 30 locaties open panden en tuinen met beeldende kunst, muziek, poëzie, antiek en curiosa, antiquariaten en meer. Tijdens de Open Monumentendagen 2018 trekt Usquert de aandacht met Monumentaal Usquert. Inmiddels voor dit tweejaarlijks evenement alweer de 7e editie.

Tijdens de Open Monumentendagen 2018 trekt Usquert de aandacht met Monumentaal Usquert. Liggend op een wierde biedt Usquert met zijn monumentale en karakteristieke panden een prachtig decor voor de vele activiteiten. Wandelend door Usquert loop je een pand binnen en geniet daar van het interieur en de expositie. Verderop in de straat hoor je muziek en uit de tuinen zweeft een gedicht naar je toe. Dan kom je terecht in een prachtige tuin met beelden, dan opeens zie je dat prachtige sieraad of dat mooie glas wat je altijd al wilde hebben. Kortom overal vind je open huizen, open tuinen, muziek en poëzie, exposities, curiosa en antiek, en terrassen om even bij te komen.

Deze editie van Monumentaal Usquert hebben we een groot aantal kunstenaars, die exposeren in de deelnemende panden. Daaronder zijn vele gevestigde namen, maar ook bieden we jong talent een podium. Het leuke aan Monumentaal Usquert is dat u de kunstenaars kunt ontmoeten en zo meer over hun inspiratie en werkwijze kunt horen. 

Niet alleen zijn er veel oogstrelende activiteiten, ook de oren worden niet vergeten. Zo kan men luisteren naar poëzie en verhalen. Op veel plekken klinkt muziek variërend van zachte en meeslepende jazz, melodieuze a-capella, Groningstalige shanty ‘s, traditionele Ierse muziek, stevige rock en de klanken van een malletband en dweilorkest. 

De Petrus en Pauluskerk, midden op de wierde van Usquert, speelt een hoofdrol in het programma. Op zaterdag (13:30, 15:30) is er een optreden van zanger/dramaturg Jan Veldman, in 2018 winnaar van de K. ter Laanprijs. Op zondag(13:30, 15:30) brengt het muziekstuk ‘Angela Cona’ feit, fictie en muziek uit het leven van Engeline Westerhuis, een operazangeres uit Usquert, die furore maakte in Italië. Reserveren voor het programma in de kerk (prijs €5 pp) via reservering.monumentaalusquert@gmail.com

Het volledige, gevarieerde programma vind je op www.monumentaalusquert.nl.

Zie ook