Middeleeuws Ter Apel

Middeleeuws Ter Apel

Met het prachtige middeleeuwse Kruisherenklooster als achtergrond wordt u teruggevoerd naar de vijftiende eeuw. De middeleeuwen in al zijn facetten komen tot leven tijdens een tweedaags festival, dat dit jaar in het teken staat van 'Geloof en bijgeloof'.

Middeleeuws Ter Apel. - Foto: Bert Moorlag, 2014
Middeleeuws Ter Apel. - Foto: Bert Moorlag, 2014

Tijdens de Middeleeuwse Dagen zijn er workshops kalligrafie, boekbinden, heiligenbeelden bakken, en wichelroede lopen. Voor de kinderen zijn er spelletjes, er is muziek en vertier. Zwaardvechtschool MARS verzorgt demonstraties en een veldslag, waar het publiek (na aanmelden) eventueel ook aan kan deelnemen.

Voor meer informatie en het complete programma kijkt u op: Middeleeuws-TerApel.org.

Over het Klooster Ter Apel

In de middeleeuwen was Westerwolde, waar Ter Apel deel van uitmaakt, ooit een bijna vergeten en erg geïsoleerde streek op de droge gebieden tussen de moerassen. In 1464 schonk Jacobus Wiltingh, pastoor in Garrelsweer en vicaris in Loppersum, zijn nederzetting Apell aan de Orde van het Heilig Kruis onder voorwaarde dat op deze plek een klooster zou verrijzen. Het klooster is het enige nog bestaande plattelandsklooster van Noordwest-Europa. Sinds 1992 behoort Klooster Ter Apel tot de UNESCO "Top 100" van onroerende objecten in Nederland

Zie ook